op zoek naar gebruiksgemak

WordPress

Waarom WordPress?

Tot voor kort bouwde ik voor relaties sites op basis van Joomla, een content management systeem (cms) dat zeer flexibel is door de vele invoegtoepassingen. Het is gratis en wordt door een grote groep liefhebbers goed onderhouden.

Ik had al vaker gelezen over WordPress en had de vaste overtuiging dat dit vooral iets voor bloggers is. Tot dat ik de site van een relatie bekeek en ontdekte dat dit systeem misschien niet zo uitputtend als Joomla is, maar voor dagelijkse-  en ZZP-toepassingen uitermate geschikt is.

Het belangrijkste voordeel van WordPress is  dat ze door haar karakter als blogsite een streepje voor heeft bij Google en daardoor sneller gevonden wordt dan een site, die met een ander CMS werd aangemaakt.

Door de scheiding van vorm en inhoud, kunt u op ieder moment kiezen voor een andere vormgeving (Template) zonder dat de achterliggende inhoud verloren gaat. Bijvoorbeeld van 3 naar 2 kolommen of andersom.

Bovendien kan de eigenaar “real time” beslissen of hij/zij een statische site wenst of een dynamische versie. Voeg daarbij de vele invoegtoepassingen (plugins) en u begrijpt waarom ik dit systeem bijzonder prettig en handig vind. En het mooiste is natuurlijk dat iedereen  die geen digibeet is, de site gemakkelijk zéf kan onderhouden.

 

Geef een reactie

Voorbeelden
Home csconsultancyzeist.nl Home effeff.nl Home advoo.nl

Copyright Webvriendelijk © 2012. All Rights Reserved.